Techbau Headquarters

Directly overlooking the shores of Lake Maggiore and equipped with a small pier, Techbau Company’s new office building develops from the understanding of the context, establishing a strong interaction with the site both in terms of shape and choice of materials. The risk of flooding suggested an elevated construction. The building is thus like a stilt house, a stunning architecture surrounded by green trees and overlooking the lake. The prefabricated exposed structure in concrete is built with beams and pillars arranged in a regular way. The mirrored façade reflects the surrounding environment, while at the end of each of the buildings there are large open terraces, where the height of the roof rises to create real visual telescopes, with a direct connection with the natural environment.

The offices are designed with great flexibility to ensure well-being and an excellent working performance, with a careful balance in the use of natural and artificial light both in the workstations and in the common areas, thus promoting a high livability of the whole building.

The glazed facades in fact guarantee great transparency in the interiors, connecting to the surrounding vegetation. This atypical headquarters guarantees users to fully relate to the surrounding environment, because it is based on a spatial concept that does not create boundaries between indoors and outdoors. An architecture that seems to float on the lake.

© Marcello Mariana

Lago Maggiore, Italy

2019

Built surface: 1400 mq

Uffici

Read more...

Suggestions

Techbau Headquarters rif01

Punti di Vista, Interni 2015

Techbau Headquarters rif03

Glass House, Lina Bo Bardi ArchEyes

Techbau Headquarters rif02

Natural surroundings of Maggiore Lake

448 01

A stilt house, a stunning building surrounded by green trees and overlooking the lake.

448 00

The building develops from the understanding of the context, establishing a strong interaction with the site both in terms of shape and choice of materials.

448 05

Reflecting surfaces allow the building to return the natural landscape.

448 02

The high quality of the workplace takes shape throughout bright, fluid and functional spaces.

448 02

The atypical headquarters directly overlooks the shores of Lake Maggiore and is equipped with a small pier.

PIUARCH SRL - VIA PALERMO 1, 20121 MILANO P.IVA: 13139320157 - CODICE FISCALE E NUMERO DI ISCRIZIONE: 13139320157 del Registro delle Imprese della CCIAA di Milano - Rea: 1621047 - CAPITALE SOCIALE : € 10.000 - privacy policy