The building is designed as the closing part of Gae Aulenti square, in Porta Nuova Milano, it is composed by the superposition of two tapes, one continues from the square the other one move upwards. The lower body takes the alignment of the surrounding buildings, it is oriented on the main axis. The change in the rhythm of the vertical elements of the facade creates different levels of permeability. The green courtyards and the green square/botanical garden, improve comfort of interior spaces and workplaces, contributing to bioclimatic welfare.

 

SLIDE SHOW

  • Invited competition
  • Milan, Italy
  • 2015
  • Client: UnipolSai
  • Built area: 15.000 sqm
    • Offices

Suggestions

unipolsai 01

Diagram of the volume

unipolsai02

Alejandro Otero 1980
Coloritmo en azul

unipolsai03

The green areas

 

unipolsai

The large glass volume houses a green square that stands as fulcrum of the new building. The glass volume opens outward offering different views and perspectives according to their different functions and levels.

unipolsai

The tower, located at the south-west of the Garibaldi-Repubblica area, becomes a distinctive element of this important connecting node between the elevated plaza, the streets Melchiorre Gioia and F.lli Castiglioni and residential complex of the Varesine area.

unipolsai
unipolsai
unipolsai

This website uses cookies. By continuing to use the site you are agreeing to its use of cookies.