The building is the bonding element between the bridge connecting the new railway station to the pedestrian road leading to the stadium and to the park, it is located in the area that will house the new stadium of Roma, in Tor di Valle area. The building is characterized by the curved shape that follows the line of the commercial promenade. The game of the fronts "faceted" follows the curvilinear motion dictated by the masterplan, accentuating the perspective view of the building. The geometry of the façade with the "steps" that alternate windows and opaque walls makes dynamic the profile of the building, large greenhouses enrich the geometry and provide bioclimatic benefits to the building. The main volume will host offices, it leans on a fully glazed ground floor, with a commercial and service end-use.

 

SLIDE SHOW

  • Rome, Italy
  • 2015 – In progress
  • Client: Parsitalia
  • Built area: 11.300 sqm
    • Offices,
    • Retail

Suggestions

roma tor di valle rif01

Marcello Morandini
2010 Scultura 567

roma tor di valle rif02

Robert Smithson
1966 Plunge

 

roma tor di valle 02

The façade is generated by a repeated module that is enriched by brise-soleil with different depths for solar radiation shielding.

roma tor di valle 03

This website uses cookies. By continuing to use the site you are agreeing to its use of cookies.